Belangrijke informatie

Laserontharing

HOE WERKT HET?

De werkwijze van de laser is eenvoudig: de lichtstraal die op de huid terechtkomt, veranderd in warmte. Eenmaal die in contact komt met een haar, wordt die warmte geabsorbeerd, waardoor die definitief vernietigt is. 

STAP 1

Gaat u voor een laserontharing, dan dient u minimaal 6 weken voor de behandeling te stoppen met harsen of epileren. Scheren kan wel en ook ontharingscrème vormt geen probleem. De zone dient ook gedurende een 2-tal weken uit de zon te zijn gebleven en ook bruiningscrèmes worden voorafgaand afgeraden.

STAP 2

De laser gaat tijdens de behandeling de wortel beschadigen waardoor deze uitvalt. Dit kan een 2-tal weken in beslag nemen, maar vaak gaat het ook sneller.

De duurtijd van een laserbehandeling kan variëren, het hangt een stuk van het behandelgebied. Meestal neemt een sessie ergens tussen de 15 minuten en 2 uur in beslag. Tijdens de behandeling wordt de huid gekoeld door het kopstuk en een verkoelende gel.

STAP 3

De huid kan wel even gevoelig aanvoelen en/of gezwollen zijn, maar dit verdwijnt meestal snel.

De zon mijdt u maar beter gedurende een 2-tal weken. Gaat u toch in de zon gebruik dan een beschermingsproduct met factor 50. Vermijd wel de zonnebank.

STAP 4

Het aantal sessies hangt af van de te behandelen huidzone en het aantal haartjes die zich op het moment van de laserontharing niet in de actieve groeifase bevinden. Dat is dan ook de reden waarom er gemiddeld 4 à 8 behandelingen nodig zijn elke 4 à 6 weken.

Voor de behandeling:

  1. De dag (liefst de avond) voor de behandeling de haren volledig scheren op de plaats van de ontharing.(Wanneer u dit in de ochtend de dag zelf zou doen riskeert u mogelijke irritatie)
  2. Geen deodorant gebruiken de dag voor de behandeling

Na de behandeling:

  1. Tot 2 weken na de sessie geen zonnevakantie nemen
  2. 1 week uit de zon blijven
  3. Wanneer er wel blootstelling is, een SPF50 aanbrengen
  4. Deodorant en parfum kunnen irritatie geven op de behandelde plaats, wees voorzichtig
  5. 7 dagen lang 2 keer daags insmeren met voedende lichaamscrème